A beteg megkérte ápolóját, hogy törölje át a hűtőszekrényt… amikor kinyitotta az ajtaját, azonnal kiszaladt az utcára…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Egy ilyen rohanó világban, amilyenben élünk, gyakran elfelejtjük, hogy mennyi ajándékot is kaptunk: családot, pénzt, van mit ennünk, innunk, nem kell üres hassal aludnunk.

Amanda Maria Perez ápolónő is ezeket a dolgokat teljesen természetesnek vette, és még elégedetlenkedett is, hogy nem vehet magának új autót, és nem mindig vásárólhat magának új ruhát. De amikor belépett ennek a betegnek a lakásába, a szemszöge teljesen megváltozott.

Egy Facebook bejegyzésben mesélte el barátainak, hogy milyen változáson ment keresztül, amikor az egyik beteg férfi, akit gondozott, szépen megkérte, hogy tisztítsa meg a hűtőszekrényt. Amikor kinyitotta a hűtőszekrény ajtaját, megdöbbent attól, hogy a hűtőszekrény majdnem teljesen üres volt.

Az üres hűtőszekrény látványa összetörte a szívét. Érezte, hogy tennie kell valamit, hogy segítsen ezen a nélkülöző emberen. Azt mondta a betegnek, hogy elmegy valamit vásárolni, és nemsokára visszajön. Míg vásárolt rájött, hogy a beteg férfi ígénye semmi sem volt, az ővéhez képest.

Az alábbiakban elolvashatjuk ennek a nővérnek inspiráló üzenetét.

Soha életemben nem éreztem annyira hálátlan embernek magam, mint ma. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy soha ne elégedjek meg annyival ami van, mindig magasabb célt érjek el, mert csak így érhetek el valamit.

Mostanában annyira ideges voltam, mert új dolgok után vágytam. Új autót, új házat, több ruhát és cipőt stb..

Azoknak, akik nem tudják, el szeretném mondani, hogy otthoni ápolóként dolgozom, és az évek során rengeteg emberrel találkoztam, akik különböző körülmények között éltek. Ma reggel, amikor beléptem az új ügyfelem lakásába, megkért, hogy tisztítsam ki a hűtőszekrényt.

Kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját és láttam, hogy majdnem teljesen üres, ezért gyorsan megfordultam és megkérdeztem, hogy ki szokott neki ételt vásárolni. Ekkor rámutatott magára, mitha szégyellte volna magát. Azt mondta: “akkor szoktam élelmet vásárolni, amikro van pénzem rá”. Sírni kezdtem. Még soha életemben nem láttam ennyire üres hűtőszekrényt. Ekkor köszönetet mondtam magamban Istennek, hogy mennyi jóval megáldott!

Hirtelen rájöttem, hogy az én szükségleteim fölöslegesek, és vannak olyanok, akiknek élelmiszerre sincs elegendő pénzük. Megtisztítottam a hűtőszekrényt és amikor befejezem a munkát, beültem az autóba, és hazafele azon gondolkoztam, hogy van nekem egy jól jövedelmező állásom, könnyedén meg tudnám tölteni ennek az embernek a hűtőszekrényét.

Ez nem egy olyan poszt, amivel meg szeretném mutatni, hogy sok olyan ember van, aki rosszabb helyzetben van, mint mi. Rájöttem, hogy abba kell hagynunk a fölösleges dolgok utáni vágyakozást és örülnünk kellene annak, amink van.

Kérjük, hogy oszd meg a fiatal nővér fontos üzenetét, hogy mindenki legyen hálás azért, amije van!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?