7 dolog, amire egy bölcs ember SOHA nem költi a vagyonát. TE se hagyd, hogy megtévesszenek!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A pénzt fejetlenül is el lehet költeni. Azonban egy bölcs ember értekeli a munkája során szerzett pénzt és nem fogja haszontalan dolgokra költeni.

Szükségesnek találtuk, hogy adjunk 7 tanácsot, ami segíteni fog megfelelően kezelni a fáradságos munkával megszerzett pénzt.

1. Ne költs túl sokat luxus éttermekre, ahol olyan nagy a nyüzsgés, hogy még kikapcsolódni sem lehet rendesen. Ha nem tudsz leszokni erről a divattá vált szokásról, akkor nagyon gyorsan üres zsebbel fogsz maradni. Legjobb választás, ha készítesz otthon valami finom ételt, és hagyd az éttermeket a nagyon ritka és különleges alkalmakra.

2. Ne vásárolj túl sok cipőt, ruhát vagy ékszereket. Jelenleg olyan gyorsan változik a divat, hogy úgy sem tudod felvenni a versenyt ezekkel. Inkább ragaszkodj a klasszikus, elegáns és kényelmes ruhákhoz, amelyek soha sem mennek ki a divatból.

3. Nem szükséges a legújabb autót és kütyüket megvásárolnod! Vásárolj inkább minőségi és megbízható termékeket, amelyek akár évekig is eltartanak. Ezzel egy csomó pénzt takaríthatsz meg, és soha nem fogod megbánni döntésedet.

4. Ne szórd a pénzt csak azért, mert valaki így csinálja! Legyen az főzés, mosás, vagy bármi. Néha ezek is sok pénzt felemésztenek. Inkább tölts több időt a családoddal és ők értékelni fogják ezt.

5. A fizetős oktatás, a drága tanfolyamok nem feltétlenül eredményeznek több tudást. Lényegében az ilyen iskolák sem nyújtanak sokkal többet, az ingyenes iskoláknál. A szülőknek e tekintetben is érdemes elgondolkodniuk.

6. Ne hagyd, hogy a gyermeked irányítson! Nem kell minden semmiséget megvásárolni a gyermeknek! Inkább nevelt úgy, hogy elégedett legyen azzal amije van. Nem árt, ha időben megtanulják ők is értékelni a pézt. És ne feledjétek, pénz nélkül is lehet örömet szerezni a gyerekeknek.

7. Ha nem tudsz ellenálni a kísértésektől, akkor maradj távol ezektől. A felesleges dolgok megvásárlása helyett inkább fektesd be a pénzt magadba, fejlszd magad, és csak azt vásárold meg, amire tényleg szükséged van. A pénzt gyorsan el lehet költeni de senki sem kötelezhet erre!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?