25 elképesztő fotó, amitől más szemszögből fogod látni a világot!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Gyakran az elbizakodott ember azt gondolja, hogy uralni tudja a természetet, annak minden teremtményét és még az univerzumot is uralni szeretnénk. De léteznek még óriás állatok, és lenyűgöző méretű dolgok, amelyek bizonyítják, hogy az ember eltörpül ezek mellett. Nézd meg az alábbi képeket, és jusson majd eszedbe, hogy az ember csak egy porszem ezen a Földön!

1. Ez a Föld. A bolygó, ahol élünk.

2. Íme a mi pozíciónk a Naprendszerben.

3. Itt a Föld és a Hold távolságát láthatjuk.

4. A Föld és a Hold között elférne a Naprendszer összes bolygója.

5. Kis zöld folt látható Jupiteren. Ekkora Észak-Amerika, ha méretét a Jupiteréhez mérjük.

6. A Föld mérete összehasonlítva a Szaturnuszéval.

7. A Szaturnusz gyűrűi ha a Földet venné körbe.

8. Ez itt egy üstökös, amire a közelmúltban leszálltak a tudósok egy űrszondával. Így nézne ki, ha Los Angeles mellé helyeznénk.

9. A Föld és a többi bolygó mérete a Naphoz mérve.

10. A Föld a Holdról nézve.

11. A Marsról nézve.

12. A Szaturnusz gyűrűi mögül nézve.

13. Ekkora a Föld mérete a Naphoz képest.

14. Ez pedig ugyanaz a Nap a Marsról nézve.

15. De ez még nem minden! Carl Sagant idézve: több csillag van a világűrben, mint ahány homokszem a Föld összes tengerpartján.

16. És ezek közül sok csillag sokkal nagyobb, mint a Nap. A legnagyobb ismert csillag, a VY Canis Majoris, 1.000.000.000-szor nagyobb a mi Napunknál. Még a Tejútrendszer (ami egy hatalmas galaxis amelyben élünk) is eltörpül a világegyetemben. Mi emberek itt élünk benne.

17. Léteznek más galaxisok is, amelyek a miénknél sokkal nagyobbak. A Tejútrendszer kisméretűnek számít más galaxisokhoz képest. Az IC 1011 mellett csak egy kis porszemnek látszik.

18. Ezen az egy képen, amit a Hubble űrteleszkóp készített, ezer és ezer galaxist, mindegyikben csillagok millióit láthatjuk.

20. Ez az egyik legnagyobb galaxis, amely körülbelül tízmilliárd fényévnyire van tőlünk. Ha ránézünk a képre, valójában több milliárd évvel ezelőtti képét látjuk. A fénynek ugyanis ennyi ideig tart megtenni onnan ezt a hihetetlenül hosszú utat.

Az ember tényleg csak egy porszem ezen a Földön!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?