20 cm hó jön, kiadták a riasztást. Mutatjuk a megyéket

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mediterrán ciklon hoz borongós, csapadékos időt holnapra, havazás, ónos eső, fagyott eső, havas eső, eső egyaránt várható.

Péntek:

A legfrissebb számítások szerint északon, északkeleten végig havazni fog, az Északi-középhegység térségében 15, akár 20 cm-t meghaladó hó is hullhat, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Máshol vegyesen kell számítani hóra, havas esőre, esőre, elsősorban a reggeli órákban a főváros környékén fagyott eső, a középső és alföldi tájakon ónos eső is eshet, mely vékony jégpáncélt képezhet az utakon, tereptárgyakon, növényeken írja az idokep.hu

Összességében ennyi hó eshet szombatig.

ho-fb

Napközben aztán a magasban északnyugat felől ismét egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, így ismét egyre többfelé havazásra vált a halmazállapot, a legkésőbb délkeleten és szombatra virradóra Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén. Főként a Dunántúl déli kétharmadán, a Duna-Tisza közén, estefelé pedig a Tiszántúl nyugati és az Északi-középhegység keleti felén nagy területen intenzív havazás is kialakulhat, több helyen 10-15, a Dél-Dunántúlon akár 15-20 cm friss hóréteget eredményezve.

Szombaton kelet felé távozik a havazás, napközben északnyugat felől érkezhet újabb gyenge havazás, de ennek mennyisége már nem lesz számottevő. Az élénk nyugati szél a fagypont körüli hőmérsékletben helyenként hordhatja a havat. Ismét lehűlés kezdődik, vasárnap hajnalban a derült, szélcsendes, hóval borított tájakon ismét -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?