16 sokkoló tény Észak-Koreáról… miután elolvasod, örülni fogsz, hogy Magyarországon élsz!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Észak-Korea a világ egyik legelszigeteltebb országa. Nagyon embertelen törvények uralják ezt az országot, az állam teljesen megfosztja a polgárokat az alapvető emberi jogoktól. Sokkoló, hogy milyen törvények uralkodnak ebben az országban!

1. Észak-Koreában csak három tévécsatorna létezik.

Ellentétben más országokkal, ahol a lakosság szabadon választhat a többszáz csatorna közül, az Észak-Koreában élők csak 3 tévécsatorna közül választhatnak. Természetesen hétköznap korlátozott a tévéadás, nem megy egész nap, csak délután öttől.

2. 3 generációt sújtó büntetések

Vannak olyan bűnök ami miatt 3 generációt sújtó büntetés jár. Ha valaki elkövet egy bűncselekményt Észak-Koreában, akkor nemcsak a bűnöst ítélik el, hanem az egész családját, beleértve a nagyszülőket, szülőket és gyermekeket. A szigorú törvényt annak érdekében vezették be, hogy elvegyék az emberek kedvét a bűnözéstől.

3. 28 államilag elfogadott frizura van Észak-Koreában.

Észak-Koreában nem szabad bármilyen frizurát hordani. Kim Jong Woon, 2013-ban egy szigorú törvényt bezetett be, ami ezt szabályozza. A képen látható egy lista, hogy milyen frizurák megengedettek. A nők 18 frizura közül választhatnak.

4. Észak-Koreában a kosárlabda szabályai is teljesen eltérőek. Például egy slam dunk két pont helyett hármat ér, és az utolsó három percben dobott kosár 8 pontot ér. Ezzel próbálják ösztönözni a játékosokat, hogy a játék végéig küzdjenek.

5. Ahhoz, hogy valaki a fővárosban élhessen, azt a kormánynak jóvá kell hagynia. Más szavakkal, csak az olyan sikeres, gazdag és befolyásos emberek élhetnek a fővárosban, akiknek Kim Jong Woon engedélyt adott erre.

6. Az iskolásoknak fizetniük kell a székért, asztalért és a fűtésért is. De legalább a tanár bérét nem a diákok családjainak kell összedobni.

7. Illegális cselekménynek számít Bibliát tartani. A Bibliát a nyugati kultúra jelképének tartják, ezért tilos ezt a könyvet olvasni, mert attól félnek, hogy megváltoztatja az ott élő embereket. Voltak olyan keresztények, akiknél bibliát találtak, és emiatt kivégezték.

8. Az Apple, Sony, és a Microsoft nem törhetett be Észak-Koreába. Az ott élő lakosság még nagyon keveset tud ezknek az elektronikai eszközöknek a létezéséről, és az internet is korlátozva van. A kormány célja, hogy teljesen elszigetelje a lakosságot.

9. Tilos olyan könyvet olvasni, amely nyugatról származik. Ha egy turista be szeretne lépni ebbe az országba, akkor a vámhatóság ellenőrizni fogja, hogy milyen könyvet, zenét, olvasnivalót visz be az országba.

10. Észak-Koreában csak nagyon kevés embernek van autója, és azok is fagázzal működnek. Észak-Koreának egyik egyediségét az adja, hogy ennek az országnak az olaj forrásai már teljesen kimerültek. Egyetlen kereskedelmi partnere Kína maradt, ami oda vezetett, hogy improvizálniuk kellett. A “korszerűsített” autók most már úgynevezett fagázzal működnek.

Természetesen a fa tüzelőanyagként nagyon szennyezi a levegőt. Az ilyen gázmotorokat még az 1839-es években találták fel, és európában a második világháború idején használtak ilyen járműveket.

 

11. Az ország leszegényedését az űrből is látni lehet. Észak-Koreában az egy főre eső GDP nem éri el az 1800 dollárt sem, amellyel a 197-ik helyet foglalja el a világon. Dél-Koreában már ez a szám 18-szor magasab, az Egyesült Államokban pedig 28-szor. A lakosság fele nagyon szegénységben él és a gyermekek 30 százaléka súlyos betegségven szenved az alultápláltság miatt. A várható élettartam 69 év, de 1980 óta ez a szám is rohamosan csökkenő tendenciát mutat. A legtöbb ember télen csak a túlélésért küzd, elektromos áram pedig legjobb esetben is csak néhány órát van.

 

12. A marihuána legális Észak-Koreában, ráadásul hivatalosan nem is minősül drognak.
Egyszerűen “dohánylevélnek” nevezik, és gyakran febukkan az utak mentén, ahol előszeretettel termesztik a helyiek. Az utcán mindennapi dolognak számít, ha valaki füvet szív, sőt, a marihuána különösen népszerű a fiatal katonák körében.

13. Észak-Koreában még ma is léteznek koncentrációs táborok. Bár sokan úgy vélik, hogy a koncentrációs táborom a múlt század szörnyű emléke csupán, tévednek, hiszen jelenleg is léteznek koncentrációs táborok, méghozzá közel 200.000 fogoly él ezeken a helyeken. Akit rajtakapnak, hogy pornót néz, vagy dél-koreai filmet, vagy Bibliát olvas, azok könnyen koncentrációs táborban találhatja magát. Az országban halálosan komolyan veszik a nyugati kultúra elleni keresztes hadjáratot, hiszen a diktatúra fenntartásának egyik fontos feltétele, hogy lakosság nagyrészének fogalma sincs a külvilág működéséről.

 

14. Észak-Koreában nem 2017-et írnak a naptárak, hanem 107-et.
Ennek oka, hogy pontosan ennyi ideje született Kim Ir Szen, a jelenlegi vezető nagyapja, akit Észak-Korea alapító atyjaként tartanak számon.

15. Észak-Koreában ötévente vannak választások.
A diktatúra ellenére azért ügyelnek a látsztara, hiszen az ország neve hivatalosan Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, aminek legalább hivatalosan meg kell felelnie a vezetésnek. A szavazólapokon természetesen mindössze egyetlen jelölt szerepel.

16. Egyes tanulmányok szerint Észak-Koreának van a legnagyobb hadserege a világon.

Körülbelül 1.2 millió katonájuk van, míg Dél-Koreában 680 ezer, a brit hadseregben pedig 156 ezer katona van aktív szolgálatban.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?