Sokkolta a kutatókat, amit ennek a kőnek a belsejében találtak… érthetetlen!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A természet néha titokzatos dolgokat rejteget, amitől a kutatók is megrémülnek de a kíváncsiság hajtja őket, hogy felfedezzék az ismeretlent…

Néha a természet arra ösztönöz bennünket, hogy próbáljuk megfejteni a rejtélyeit, de néha rájövünk, hogy az ember túl kevés ahhoz, hogy minden titokra fényt derítsen.

Amikor belépünk egy sötét erdő belsejébe, vagy amikor a hatalmas óceán tombolni kezd, akkor rádöbbenünk, hogy milyen kicsi az ember. Akik a természeti jelenségeket vizsgáljak, gyakran elcsodálkoznak.

Kedves olvasó, a mai napon 15 csodálatos és egyben megdöbbentő természeti jelenséget szeretnénk bemutatni. Látott már valaha ennél látványosabb dolgot valaki?

Víz alatti áramlatok. A jelenség Mexikóban található. A nehezebb anyagok a folyó aljára süllyednek, így egy víz alatti folyó formálódik. Hihetetlen látvány!

Különös formájú felhők, amelyeket a hegyvídéken lévő erős szél formált.

Akik félnek a mennydörgéstől és a villámlástól, azok ne utazzanak ide. Ez a jelenség egyedül Venezuelában lelhető fel. A Catatumbo folyó torkolatánál sűrű, hatalmas villámlások közepette ez a jelenség a világ legnagyobb “ózon-generátora”. Ez a némelyeknek ijesztő, ám sokaknak lenyűgöző természeti jelenség az év 160 napján, akár 10 órán keresztül látható, de kizárólag ezen a területen. Óránként akár 260 villámot is számoltak már.

Első ránézésre úgy néz ki, mint egy nagy kő. De ez él! Ezek a lenyűgöző tengeri lények Chile és Peru partjainál élnek.

Úgy néz ki, mint egy megfagyott hajfürt! De ez valójában tűjég, amit bevont a Pseudomonas syringae nevű baktérium. Az eredmény ez a jég fürt.

Rák migráció a Karácsony-szigeteken. Évente 43 millió rákra jön rá a vonulhatnék a Karácsony szigeten, hogy a természet hívó szavának engedelmeskedve lepetézzen az óceánba. A hatóságok ilyenkor lezárják az autóutakat, hogy a kis csöppségek zavartalanul menetelhessenek. Általában egy hét alatt lezajlik a rákinvázió.

Pókok milliói menekültek az áradás elől a fákra. Látva az árhullám nagyságát és hogy a víz milyen sokára húzódik vissza eredeti medrébe, több fát sűrűn beszőttek a pókok. Sindh lakosságának nagy része még sosem tapasztalt ilyen jelenséget, de sokkal kevesebb szúnyogról számolnak be az állandósult belvizek ellenére.

Nem kell megijedni, nem valami nukleáris katasztrófa eredménye a sötétben világító hullám: a kék fényt fitoplanktonok okozzák, méghozzá biolumineszcenciális reakció révén. Az apróságok akkor kezdenek világítani, ha hozzájuk ér valami, így amikor a víz kimossa őket a partra, megindul a csodálatos jelenség.

A sarki fényt, más néven északi fényt évszázadok óta csodálja az ember. Megdöbbentő, hogy még a XXI. században is milyen kevés a mögötte húzódó tudományos magyarázat.

A vulkánkitörések során gyakran látni hatalmas villámokat, a legnépszerűbb tudományos elmélet szerint a hamufelhőben levő részecskék ütközése hozza létre az elektromos kisüléseket. Ennek egyik leglátványosabb példája volt az Eyjafjallajökull vulkán kitörése, ott is rengeteg fénykép örökítette meg a “vulkáni villámokat”.

A szivárvány eukaliptusz egy különleges fafajta, nyugodtan mondhatjuk, hogy a Föld legszínesebb fája. A fa azért pompázik rengeteg színben, mert “levedli” a kérgét, és a levegő hatására szép lassan elszíneződik. De mivel különböző tempóban dobja le a kérgét, rengeteg árnyalatot ölthet fel.

A Földön egyedülálló jelenség tapasztalható Észak-Amerikában, a Death Valley területén: egy kiszáradt tómeder teljesen sík felületén időnként vándorlásba kezdenek a dolomittömbök, hosszú nyomokat hagyva maguk után. A tudósok még nem találtak egységes magyarázatot a rejtélyes sziklák mozgására.

“A pokol kapuja” – ez a neve ennek a földgáz kráternek, amely Türkmenisztánban található. A láng közel 50 éve ég!

A világ egyik legkülönlegesebb tűzhányója a Kawah Ijen. Különlegessége abban rejlik, hogy a tűzokádó kék színű lávát lövell magából. A 2600 méter magas vulkán, amely része az Ijen vulkánkomplexumnak, Indonéziában található. Az Ijen vulkán-rendszer egy csoport napjainkban is aktív rétegvulkán. A vulkán kráterében egy 20 kilométer széles és 200 méter mély tiszta kénsav-tó helyezkedik el, ennek köszönhetően a tűzhányó régóta kénbányaként is üzemel, a képeken az égő kéntől ragyog kéken a vulkán.

Ez a tanzániai tó annyi sót tartalmaz, hogy az elhullott állatok átalakulni félelmetes só szobrokká. Hátborzongató és ugyanakkor lenyűgöző is.

Egyszerűen hihetetlen milyen csodákat tartogat számunkra a Föld. Ezért kell vigyázni a bolygónkra, hogy az egész hely nehogy úgy nézzen ki a végére, mint az utolsó két képen!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?