Sokkoló képek Arizónából, ahol a hőhullámok hatására szó szerint minden megoldvad!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Sokkoló képeket osztottak meg Arizona állam legnagyobb városának, Phoenixnek lakói. A globális felmelegedés extrém éghajlati változásokat okozott és az eddig szellős sivatagi környéken szó szerint minden megoldvadt. Phoenix lakóinak fel kell készülniük, hiszen a nyáron pokoli meleg lesz!

Hazánkban is sokan panaszkodnak az óriási hőhullámok miatt, hiszen ez nemcsak az idős embereket, hanem a fiatalokat is megviseli. De mit szólnánk akkor, ha a hőmérséklet olyan extrém lenne, hogy veszélybe sodorná az életünket? Phoenix-ben pontosan ez a helyzet jelen pillanatban. Az óriási hőség kezdi lehetetlenné tenni az ott élő emberek életét.

Phoenix jelenleg a világ egyik legforróbb helyének számít az egész bolygón

A nappali hőmérséklet ebben a városban gyakran eléri a 60 celsius fokot. Ez kész őrület! Tudjuk, hogy az arizónia a nyári hőségről híres, de forróság okozta fenyegetettség évről évre egyre erősebb. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy a serpenyő annyira felmelegszik a tűző napon, hogy a tükörtojás mesül benne.

A hőmérő higanyszála évről évre drasztikusan emelkedik és az éghajlatkutatók azt állítják, hogy ez végzetes lesz. A városban a levegő hőmérséklete gyakran meghaladja a 60 celsius fokot. El lehet képzelni, hogy milyen forró lehet az aszfalt, ami egész nap a nap tüzének van kitéve.

A város vezetősége mindent megtesz, annak érdekében, hogy csökkentse a hőség okozta tragédiákat. Ennek érdekében rengeteg fát ültetnek, hogy ezáltal minél több árnyékot nyerjenek, és speciális tetőszerkezeteket készítenek, a kibirhatatlan hő csökkentése érdekében.

Az éghajlat felborulása mindenre kihat, beleértve a modern technológiai készülékeket is. A magas hőmérséklet megakadályozza a repülőgépek felszállását, ami súlyos anyagi károkat, késést, eltolódást okoz.

Az útjelző táblákon megolvadt festék mindent elárul. S.O.S. A magas hőmérséklet miatt bármikor tűz keletkezhet.

 

Még a közlekedési lámpák sem bírják az arizóniai hőséget.

Most képzelj el egy forró nyarat, ahol a közlekedési lámpák megolvadnak és a fém szerkezetről szó szerint csöpög a fekete műanyag. Gondoljunk csak bele, hogy ez mekkora károkat tud okozni városszerte.

Az ottani lakosok nem szemetelnek és mégis valóságos rémálom, ami ott van

Biztosan senki sem vállalna szívesen szemétgyűjtést Arizónában, ahol szó szerint kifolyik a szemét a megolvadt szeméttároló edényekből.

A rendkívüli hőség a négylábú barátainkra is szörnyű hatással van

A háziállatok, kóborkutyák és macskák egyaránt az életükért küzdneke a nyári szezonban és az emberek mindent megtesznek, hogy segítsenek a szerencsétlen állatokon, hogy életben tartsák ezeket az imádnivaló lényeket.

A járdák és az utcák szinte járhatatlanná váltak. Mintha egy kályha felületén kellene sétálni

Szóval a kutyáknak és más háziállatoknak is “cipőt” kell viselniük, másképp a forró aszfalt megégeti a lábukat

Még jó, hogy van GPS, mert helyenként olvashatatlanokká váltak az útjelző táblák. A hőség szó szerint mindent megolvaszt.

Vannak, akik azt állítják, hogy a globális felmelegedés csak kitaláció. Ébresztő emberek! Ezt az egészet mind mi okoztuk, okozzuk!

De van aki még most sem hiszi. Azok számára itt van még néhány meggyőző fotó. Ezt már a süket, vak, néma is láthatja, hogy túl nagy a meleg, amikor a kaktusz is elhervad.

Van még valaki, aki ezek után is kételkedik a globális felmelegedésben?

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?