Meglátta, hogy habzik a kutya szája… amikor az állatorvos belenézett a szájába, nem tudta elhinni, amit látott!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A Hoisington-i állatorvosi rendelőbe (Kansas állam) bevittek egy kutyát, mivel nagyon habzott a szája. Az állatorvos amikor belenézett a négylábú szájába, egy egész kolónia katicabogarat látott a kutya szájpadlásán. “Ha nem a saját szememmel látom el sem hiszem” – mondta az állatorvos. “De nem ez az első kutya, amit ebben az állapotban kezeltem!”

k1

Ezek nem közönséges katicabogarak, hanem harlekinkaticák és sajnos tömegével rajzanak hazánkban is. Budepesten inváziószerű észlelést jeleztek és ezek a bogarak százával törnek be a lakásokba. Nem őshonos, hanem nagyon veszélyes és kártékony fajról van szó! Nemcsak emberre, hanem állatokra nézve is veszélyes! Az langyos őszi napokat kihasználva védett, téli menedéket keresnek, szeretik meghúzni magukat autók és lakások rejtett zugaiban, de akár állatok szájában is meghúzzák magukat. Ezeknek a rovaroknak fájdalmas a csípése, és gyakran allergiás tüneteket okoznak. A kutyák esetében a habzó száj az egyik jele a fertőzésnek.

k2

Szerencsére ezek az idegen behatolók könnyen eltávolíthatóak kézzel, vagy kanállal, azonban a sérüléseket kezelni kell, ezért érdemes állatorvoshoz fordulni. A képen látható érintett kiskutya most ismét rendben van, azonban mi, a kutyatulajdonosok legyünk éberek, különösen akkor, amikor a kutyánk a fűben szaglászik.

k3

Ha állatbarát vagy, akkor oszd meg ezt a cikket, hogy a gazdik időben felismerjék a katicabogár fertőzésének a tüneteit!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?