Jó hír! Jön a Hidegfront, hoz zivatarokat és a várva várt felfrissülést!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Heves záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik vasárnap, hétfőre országszerte mérséklődik a kánikula.
Hidegfront vet véget az idei nyár első hőhullámának, melynek során az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriadót rendelt el.

ido-fb

A front vasárnap késő délután éri el ny el nyugati tájainkat, mozgása valamelyest lelassul fölöttünk, hétfő estére hagyja el kelet felé az országot. Átvonulását többfelé erősen megnövekvő gomolyfelhőzet jelzi majd, vasárnapra virradóra főként a Dunántúlon, majd napközben egyre többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is kialakulhatnak

Felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében.

A hét utolsó napján hazánk nagy részén még 30 fok fölé melegszik a levegő, nyugaton maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.

Hétfőn az ország keleti felén/kétharmadán további heves záporokra, zivatarokra kell készülni, a Dunántúlra megerősödő északi, északnyugati széllel már szárazabb levegő áramlik, majd késő estére keleten is megszűnik a csapadék. Jelentősen felfrissül a levegő, nagyjából 23 és 29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, végre fellélegezhet a nagy melegtől megviselt szervezetünk.

Napos nyári idő jön a front mögött

Kedden és szerdán hazánk nagy részén újra napos, nyári időre van kilátás, legfeljebb kedden a keleti határ mentén fordulhat elő még néhol futó zápor. A szél veszít erejéből. Frissebbek lesznek a reggelek, a nappali felmelegedés pedig kissé erősödik, szerda délutánra már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Ismét nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Forrás: idokep.hu

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?