Itt van az első hibrid embrió (emberből és sertésből), amit szervdonornak növelnek a laborokban!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Amerikai kutatóknak először sikerült ember és sertés genetikai anyagából hibrid embriót, úgynevezett kimérát előállítani – számolt be a BBC hírportálja a Cell című szaklapban megjelent tanulmányról.

A kiméraembrót úgy állították elő, hogy emberi őssejteket – vagyis olyan sejteket, amelyekből bármilyen szövet kifejlődhet – sertésembrióba ültettek. Az így keletkezett kiméraembriót visszaültették a kocába, ahol négy hétig hagyták fejlődni. Az eljárás hatásfoka igen gyenge, a 2075 beültetett embrióból csak 186 érte el a 28. napot. A kutatók azonban ennél sokkal jelentősebbnek tartják, hogy a kiméraembrión belül az emberi sejtek működtek, bár ezek a teljes szervezetnek csak egészen kis részét teszik ki.

Ez az első eset, hogy emberi sejtek növekedését látjuk egy nagy testű állat szervezetén belül”

A professzor szerint egyelőre “nagy a távolság” a jelenlegi eredmények és az emberi szervek – szív, hasnyálmirigy, máj – állati szervezeten belüli növesztésének lehetősége között.

Az emberi szervek előállításának hosszú távon valószínűleg jobb gazdateste lesz a szarvasmarha, mert annak a vemhessége is nagyjából kilenc hónapig tart.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?