Így nézne ki Michael Jackson plasztikai műtétek és bőrfehéredés nélkül… egy teljesen más ember!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Michael Jackson, a popzene királya 50 éves korában hunyt el. Halálhíre az egész világot megdöbbentette. Michael Jackson egy népes néger családban, nyolcadik gyermekként született…

A híres énekes több interjúban is beszámolt arról, hogy édesapja tekintélyelvű személyiség volt, sőt néha zsarnokként bánt a családjával. 1963-tól a Jackson család több tehetségkutatón vett részt, így próbáltak betörni a zenei életbe, aztán édesapjuk menedzselésével megalapították a “The Jackson 5” nevű együttest, amelybe a család összes fiúgyermeke énekelt.

Michael 1971-ben szólókarrierbe kezdett és sikerei miatt a pop királyának is nevezték. A 80-as évek elejére Jackson meghatározó alakja lett az amerikai popzenének és popkultúrának. Ő volt az első afroamerikai előadóművész, akinek klipjeit rendszeresen játszotta az MTV, ami más, addig mellőzött fekete előadók sikerét is elősegítette.

A 90-es évek közepén Jackson megjelenése drámai változásokon ment keresztül. Rengeteg cikk megjelent a külsejét illető pletykákról. Rengeteg vád, hazugság és rágalmazás érte élete során. Michael Jackson afroamerikaiként indult neki karrierjének és mégis fehér emberként halt meg.

Sokan azt mondták, hogy kifehérítette magát, mert nem akart fekete lenni, vagy inkább fehér akart lenni, de egyáltalán nem erről van szó. Sőt, sokszor utalt magára, mint fekete emberre. Michaelnek nem volt identitás zavara, büszke volt arra, hogy fekete, ezt gyakran megemlítette. Bőrének a kifehéredését a vitiligo betegsége okozta.

Jackson halottkémi jelentéséből kiderült, hogy az énekes vitiligo betegségben szenvedett, bőrének egyes részei nem mutatnak melanotikus pigmentet. Michael jól tudta, hogy vigyáznia kell a megjelenésére, ezért élete során vigyázott arra, hogy a betegség okozta foltokat elrejtse. A 80-as években még kevés folt volt rajta, ezeket sminkkel próbálta elfedni.

A képen látható egy kesztyű, amit az 1984-es Victory turnén hordott. Benne jól láthatók a sötétítő krém nyomai:

Még kevesebben tudják, de Michael Jacksonnak volt egy másik súlyos betegsége amit szintén közrejátszott a külseje változásában, ez pedig a lupus, amely a test több szervét érintő autoimmun betegség, amelynek tünetei időnként felerősödnek, időnként lecsökkennek.

Tudni kell, bár a lupus szerepet játszott a műtétjeiben, nem ez volt az egyetlen oka.

A plasztikai műtétekkel kapcsolatban a tévhittel ellentétben csak egy féle szépészeti beavatkozása volt, de abból ötször. Mind az ötször az orrán.

Az első beavatkozását 1978 körül végeztette el, ami ugyan szükségszerű volt, mert egy táncpróba során véletlenül elesett és eltörte az orrát. A 1979-ben az Off The Wall albuma borítóján már új orral jelent meg.

A második plasztikai műtét a Thriller klipjében fedezhető fel. Az előzőt rosszul végezték el, így nem kapott rendesen levegőt rajta, így korrigáltak a hibán.

Innentől kezdve már nem egészségügyi okokból történtek a további műtétek, hanem önértékelési problémákból. A családja nagy orrúnak csúfolta őt, ami egész életére kihatott. Én nem tudom, honnan örökölted, de tőlem biztos nem – idézte Michael az apját.

Utolsó műtétje 2000-2001 környékén történt, ez volt az Invincible időszak. Ekkortájt kezdődtek a gúnyolódások arról, hogy az orra leesik, mert a közvélemény szerint túl vékonyra sikerült, de valójában semmi ilyenről nem volt szó.

1990-ig Michael összesen 10 orrplasztikai, szemhéj átformáló, zsírleszívó, arccsont és állműtéten esett át.

Élete vége fele közeledve Michael Jackson arcán végzett műtétek már feledésbe merültek, de ő nagyon sokat szenvedett emiatt. 2009-ben, nem sokkal halála előtt, az énekes maszkot viselt és úgy jelent meg a nyilvánosság előtt. Csak nagyon ritkán vette le a maszkot, és olyankor látható volt, hogy arca mennyire eltorzult.

Egy speciális program segítségével a kutatók megállapították, hogy a híres énekes így nézett volna ki 50 éves korában, 2009-ben, ha nem folyamodott volna plasztikai sebészhez, és bőre nem fehéredett volna ki.

Összefoglalva két súlyos betegség is roncsolta egész életén keresztül a kinézetét. A vitiligo és a lupus, ez az ember bármit is tett a külsejével azért tette, mert próbált normálisan kinézni.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?