Fogadjunk, hogy azt hiszed ezen a képen a nagymama van az unokájával… nézd meg jobban a képet!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Nem, ez nem egy kép az unokáját tartó nagymamáról, akármennyire is szeretnénk ezt hinni. Az a helyzet, hogy a nagymama nem lélegzik, a kisbaba pedig nem hús-vér csecsemő. Ezek hiper-realista szobrok, melyek olyan művészi ügyességgel és részletességgel készültek, hogy nem is tudjuk szinte megállapítani, igaziak vagy nem.

Az alábbiakban mutatunk néhány képet a Hiper Realista Szobrok 1976-2013 című kiállításról, a Bilbaoban található Szépművészeti múzeumból, melyet éppen most tartanak. Ha egy szóval kellene összefoglalnunk, akkor az a hihetetlen lenne.
Nézd meg a szobrokon a részleteket, a részletesen kidolgozott körmöket, a lábat, a ráncokat. Ha még a kifejező arcokat is megvizsgáljuk, azt hisszük ezek nem is szobrok.

k1

Ezeket a szobrokat egy csoport tehetséges művész készítette. Az az érzésünk, hogy legszívesebben megérintenénk őket csak azért, hogy megbizonyosodjunk róla, érzékszerveink nem csaptak be. A bőr szilikonból készült de igazinak tűnik, nem?

k2

Bár szeretnénk elhinni, a vízcseppek nem igaziak a lenti szobron. A részleteket nagyon jól kitalálta a művész, a bőr és a vízcseppek nagyon igazinak tűnnek.

k3

k4

Az egyik legérdekesebb szobor az alábbi: A nagymama aki unokáját tartja kezében. Az újszülött haja, kis ökle, a ráncai mind azt sugallják, mindjárt meg is fog szólalni. Mennyire életszerű!

k5

Ha elmentünk volna az alábbi szobor mellett, lehet hogy megkérdeztük volna a férfit: “Már elnézést, de miért alszik itt a fantasztikus kiállítás közepén?”

k6

Nagyon köszönjük minden művésznek, aki közreműködött ebben a kiállításban. Még soha nem láttunk ilyet!
Ha ezek a szobrok megtévesztették Önt, kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, hogy ők is megismerhessék ezeket a különleges művészi alkotásokat!

Forrás: csodalatos.co

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?