Felesége hagyta, hogy meghaljon de ő nem adta fel és elkezdett bőrtáskákat készíteni…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Rahatbek Usenkojoev Kirgizisztánban él, Narynsk régióban és jelen pillanatban különböző egyedi bőrárukat készít. 6 évvel ezelőtt szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozott, de a balesete után már nem tudta folytatni ezt a munkát.

Rahatbek Usenkojoev 1983-ban születet At-Bashinsk kerületéhez tartozó bolsevik faluban. Miután egy baleset következtében alsó végtagjai lebénultak, a férfi úgy döntött, hogy új mesterséget tanul.

Jelenleg különböző bőrárúkat készít: ostorokat, táskákat, pénztárcákat, telefontokokat, öveket és különböző lovas felszereléseket. Egy táska körülbelül 200 dollárba kerül és egyedi munkái már az egész világon ismertté váltak, de főként a kínaiak vásárolják nagy előszeretettel.

“Amikor még marhatenyésztéssel foglalkoztam, egyik nap leestem és hosszú ideig ágyhoz kötve éltem a mindennapokat. A baleset miatt édesanyámra is rengeteg feladat hárult, sok nehézséggel kellett szembenéznünk. Két évvel a baleset bekövetkezte után, a feleségem elhagyott. A gyerekek rám maradtak. Már nem bírtam tovább nézni édesanyámat, ahogyan a nehézségekkel küszködik, ezért úgy döntöttem, hogy minden erőmet összeszedem, és tenni fogok valamit. Az első dolog az volt, hogy megpróbáltam egy kis pénzt megtakarítani azzal, hogy nem költöttem fölösleges élelmiszerekre. Később varrtam egy táskát édesanyámnak. Rájöttem, hogy tehetséges vagyok ezen a területen ezért nekiláttam a munkának, és készítettem egy csomó táskát, de az elején nem tudtuk értékesíteni ezeket. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy vajon hogyan tudnám értékesíteni ezeket. Egy nap At-Bashinsk kerületében egy rendezvény keretén belül jótékonysági vásárt rendeztek, ahová én is elmentem és egy csomó ember elkezdett érdeklődni a munkám felől” – mesélte Rahatbek.

Jelenleg sokféle bőrárút készítek, amelyeknek ára 10-200 dollár között mozog, és értékesíteni is tudom őket.

“Az orvosok részéről még nem született végleges döntéshozatal. Egyesek azt mondják, hogy még van remény a jobbuláshoz, mások szerint már semmi esélyem. Mást nem tehetek, de amit tudok, azt szeretném megtenni a gyermekeim jövőjéért” – mesélte Usenkojoev.

Usenkejoevnak két lánya és egy fia van.

Az alábbiakban mutatni fogunk néhány bőrárút, amit saját kezével készített:

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?