A tudósok azt állítják, hogy azok a csecsemők, akik nagy fejjel születnek, sikeresebbek lesznek az életben

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A nagy fej hátrányos lehet, amikor kalapot szeretnél vásárolni, mert lehet, hogy nem találsz megfelelő méretet magadnak. Vagy ott van a mindennapos kín, hogy nem tudsz gyorsan felöltözni, mert alig fér ki a fejed a lyukon. És nem beszélve a virágkoszorúról… rengeteg virágra lesz szükséged. 🙂

Azonban egy kutatás kimutatta, hogy azok akik nagyobb fejjel születtek, sikeresebbek lesznek az életben, mint a közepes méretűek.

Az UK Biobank nevű kutatóintézet által, közel félmillió brit kisbaba megfigyelésével elvégzett vizsgálat szerint a nagyobb fejkörfogattal született babák általában okosabbak, és az életben is sikeresek lesznek. A kutatók a nagyobb fejkörfogatot az agy nagyobb térfogatával, és ennek kapcsán a magasabb intelligenciahányadossal hozták kapcsolatba.

Ian Deary, az Edinburgh University professzora, a kutatás vezetője elmondta, hogy egyes génvariációk is szoros kapcsolatban állnak az intelligenciával és a gyerekkori tanulási képességekkel. Egyes szakértők szerint a vizsgálat olyan pontos eredményeket hozott, hogy a DNS és a fejkörfogat vizsgálatával még azt is meg lehet becsülni, mennyi esélye van, hogy a baba később egyetemre menjen.

Ha kiváncsi vagy, akkor eláruljuk, hogy az átlagos méret az újszülöttek esetében 36 cm a fiúgyermekek esetében, és 35 cm a kislányok esetében. Úgy gondoljuk, hogy sok szülő megkönnyebbülten sóhajtott mos egyet…

Ha te is ismersz valakit, aki kiváncsi lenne erre az információra, akkor oszd meg a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?