A hatóságok úgy döntöttek, hogy megölik ezt a veszélyes gyilkológépet… azonban a kutya gazdája nem érti ezt a világot!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Az argentin dog már a nevében is benne van, hogy egy Argentínában kitenyésztett nagy testű, kutyafajta. Bár az izomos testű kutyát elsősorban vadászkutyának tenyésztették ki, de megfelelő oktatással, egy egészen csendes és barátságos családi kutyát lehet nevelni belőle. Csak rendkívül ritka esetben támad más kutyafajtára, nemhogy az emberre.

Ennek ellenére, számos európai országban az argentin masztiff harci kutyának minősül, ezért egyes országokban szigorú szabályokat vezettek be a kutyatartásra vonatkozóan. Például Dániában tilos ilyen nagytestű kutyákat tenyészteni és egyes esetekben tartani. A szabályok megsértésekor a legtöbb esetben elkobozzák az állatot, majd örökre elaltatják.

Sajnos az olasz Giuseppe Koch nem volt tisztában a skandináv országban létező behozatali tilalomról, ezért hűséges négylábú társát Iceberg-et maga mellé vette, hogy együtt utazzanak Koppenhágába. Érkezéskor minden tökéletes volt, a repülőgép szerencsésen megérkezett, azonban rövid idő múlva történt egy kis incidens. Az ottani rendőrség felfigyelt, hogy Iceberg ráugatott egy másik kutyára, ezért azonnal letartóztatták az olasz férfit, a kutyáját pedig kutyamenhelyre szállították, ahol halálos injekciót akartak adni neki.

Giuseppe nagyon felháborodott, nem értette ezt a világot. Ha kutyáját mindenképpen meg akarta menteni, akkor nem maradt más választása, hogy kutyájával együtt elhagyja az országot és utazzanak vissza saját hazájukba. És Giuseppe pontosan ezt tette, és így megmentette kutyája életét.

Sokan átérezték Giuseppe helyzetét, aki azért utazott Dániába, hogy munkát találjon, azonban vissza kellett térnie, hogy megmentse kutyája életét, és most az ehhez hasonló törvények ellen tiltakoznak, hogy győzzék meg a dán hatóságot arról, hogy ne öljék meg ezeket az ártatlan állatokat.

Közben Iceberg szerencsésen haza érkezett gazdijával Olaszországban, ahol remélhetőleg senki sem fog az életére törni és hosszú boldog életet élhet.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?