A Google titokban rögzíti a hangodat! Itt van, hogy hol találod meg ezeket a hanganyagokat!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Bármit amit valaha leírtunk vagy kimondtunk a Google keresőóriás szolgáltatásait használva, az mind megtalálható a cég szerverein! Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a google hangkereső nemcsak az értelmezett szavakat, hanem a az összes kimondott szót elmenti…

Függetlenül attól, hogy laotopot, telefont használsz, a Google rögzíti és az összes szót, amit kimondasz!

És ez nemcsak akkor működik, amikor a telefonba beszélsz. Az okostelefonok esetében akkor is működik, ha éppen az íróasztalnál ülsz és a telefon a zsebedben van.

Ezért ha régóta okostelefont használsz, akkor megnézheted, hogy milyen beszélgetéseket gyűjtött össze a Google az évek alatt.

Miért menti el a Google a hangunkat?

A Google valószínűleg azért tartja meg a hangfájlokat, hogy finomítani tudja a természetes nyelvfeldolgozó algoritmusait.

Ez az ötlet jónak tűnik, azonban van néhány hátránya is:

Mindezekhez az információkhoz mások is hozzáférhetnek, ha feltörik a Google fiókodat.
Ezeket az információk felhasználhatják ellenünk a bíróságon, pereskedés esetén.
Az információkat felhasználva reklámokkal bombáznak bennünket.

Az a szerencse, hogy a hangfelvételeket csak mi tudjuk meghallgatni, amíg nem adunk hozzáférést a fiókunkhoz másnak. A fájlokat törölni is tudjuk. Ehhez csak be kell lépni a history.google.com weboldalra, és ott a Voice & Audio Activity menüpont alatt megtaláljuk a próbálkozásaink teljes listáját. Csak be kell pipálni a felvételek melletti négyzetet, és a felső kék sávban megjelenik a törlés lehetősége.

Ha elmentett hanganyagokat találsz a telefonodban, vagy laptopon, akkor azt tanácsoljuk, hogy azonnal töröld ki ezeket a fájlokat! És természetesen értesítsd barátaidat is erről a fontos információról, ami veszélyes is lehet!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?