A család megment egy fuldokló polipot – másnap az állat visszatér és hihetetlen módon mond köszönetet

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Te tudtad, hogy a polipok fel tudják ismerni az embereket? Ezen kívül meg tudják jegyezni a nevüket és ha szólítják őket, akkor előjönnek? Erről számolt be a The Week.

“Valószínűleg ez az az állatfaj, amely leginkább hasonlít egy igazán okos földönkívülire”, írta Peter Godfrey-Smith a “The mind of an octopus”( A polip elméje) című publikációjában. Ezt a cikket a Scientific American Mind közölte.
A Vörös tengernél nyaralt az a család, aki egyik napo egy partra vetődött polipot talált strandolás közben. Meg sem mozdult, ezért nem nagyon tudták róla megállapítani, hogy az állat él-e.

De azért ennek ellenére megfogták és visszavitték őt igazi otthonába, a vízbe.

Néhány perc múlva az állat magához tért és el is úszott.
A család ezek után már nem gondolt rá, csak örültek, hogy megmentették a polip életét.
Mikor másnap a család ismét kiment a partra, nagy meglepetésben volt részük. A kis polip barátjuk, akivel előző nap találkoztak, ismét ott volt.

A polip követte őket a strandon, és a családtagok ezt mondták a Youtube-on:
– Felismert minket! Végig követett minket a parton a séta egész ideje alatt. Biztosak vagyunk benne, hogy azért jött vissza, hogy megköszönje a segítséget. Igazán intelligens állat!

A lenti filmben láthatjuk a családot és a polipot, akit Kurt-nek kereszteltek el. Kérjük oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ha szerinted is csodálatos az állatok világa.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?