A 4 éves fiú eltűnik otthonról… 25 évvel később kopogtat az ajtón és a család sírva fakad

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Teljesen normális az, ha egy örökbe fogadott gyerek az igazi szüleiről érdeklődik. Még akkor is, ha nagyon szereti örökbe fogadó szüleit, felmerül benne a kíváncsiság.

Főleg akkor, ha a gyermeket idősebb korábban adják örökbe, akkor még emlékezik is vér szerinti családtagjaira. Saroo esetében is ez történt.

Öt éves korában került egy ausztrál családhoz, igazán különleges a története.

Saroo Indiában született, volt egy testvére is, Guddu aki vonattakarítóként dolgozott. Saroo egyik nap elkísérte őt a munkába. Testvére megkérte őt, várjon rá a vonaton, amíg ő dolgozik. A kis Saroo fáradt volt és elaludt a vonaton, aztán már csak azt vette észre, hogy a vonat üres. Azt sem tudta hol van ő és hol lehet testvére.

Saroo nem tudott sem írni, sem olvasni. Nem tudta a vezetéknevét és azt sem tudta, melyik városban van. Calcutta utcáin bóklászott, amíg egyszer csak valakinek feltűnt, hogy egyedül van és eltévedt. Aztán bevitték őt egy árvaházba.

Mivel senki sem jött érte és a családját sem érték el, egy ausztrál család fogadta őt örökbe.

A kisfiú számára egy teljesen új élet kezdődött, új szülei pedig még India térképét is megvették neki, hogy ne felejtse el, honnan származik.

Saroo édesanyja kereste a kisfiút de soha nem gondolta volna, hogy már nincs az országban.

25 évvel később Saroo rájött, hogy a Google Maps-en és a Google Earth-ön fel tud nagyítani képeket. Tudta, hogy valahol Calcutta mellett lakott, ezért keresgetni kezdett a térképen.

Mindenki azt hitte, képtelenség az egész, de a fiú talált a térképen valamit, amire emlékezett. Egy hídra, és erről eszébe jutott az, hogy kisfiúként felszállt a vonatra és elaludt rajta.

Saroo tovább kutatott és megtalálta az a helyet, ahol lakott, Ganesh Talai volt az. Ezek után elkezdett terveket szőni.

A fiú nagyon meg volt hatódva, mikor Indiában volt. A hangok, az illatok, a helyszín, minden nagy hatással volt rá. Arra gondolt, vajon a családja felismeri-e őt. De ami később történt, arra egyáltalán nem számított.

A régi háza előtt egy nő állt, aki meglátta őt és azonnal átölelte. A nő Saroo édesanyja volt, azonnal felismerte őt. A fiú találkozott testvéreivel, akiket még soha nem látott. Sajnos rossz hír is várt rá. Aznap, amikor ő eltűnt, bátyját holtan találták az egyik vonat kerekei alatt.

Saroo nagyon boldog volt, hogy most egyszerre két család is szereti őt. Tartja a kapcsolatot indiai családjával és pénzt is küld nekik, hogy ne kelljen édesanyjának dolgozni.

Szerencsére ez a történet jól végződött. A lenti filmből még többet megtudhatsz a fiú életéről és két könyve, “A long way home” és a “Lion” is utazásáról szól.

Saroo története jól bizonyítja, hogy nem szabad feladnunk, ha hiszünk valamiben. Kérjük oszd meg ezt a cikket, ha egyetértesz ezzel.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?