Erre a 17 trükkre minden nőnek szüksége van… (a 17 leghasznosabb tanács, hogy mire használjátok a dezodort)!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Már az ókori egyiptomiak is megtalálták a módját, hogy a kellemetlen testszagot elűzzék. A régi egyiptomiak nagy gondot fordítottak a szépségápolásra, aztán később a görögök is átvették szokásaikat, és tovább terjesztették a nyugati világban.

Diana Ackerman, A Natural History of the Senses című könyvében leírja, hogy ezeket a szokásokat a rómaiak is átvették, és úgy a férfiak mint a nők, különböző parfümöket használtak, ruháikat pedig illatosított vízben áztatták, és még a kedvenc lovaikat is lemosták illatosított vízzel.

Az első védjegyezett dezodort 1888-ban dobták piacra Mum néven, ami még tégelyes formában, krémként került forgalomba. A dezodor ma már egy 18 milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, de talán meg fog lepni, hogy ennyi mindenre használható…

1. Nem az izzadság okozza a kellemetlen testszagot! Az izzadás víztiszta színű, szagtalan, enyhén sós anyag – szagát csak a bakteriumok elszaporodása okozza! A kellemetlen szagokért azok a baktériumok felelősek, amelyeket legtöbb esetben a sós veríték elpusztít – e baktériumok bomlásának eredménye a testünk illata.

A dezodorok olyan antibakteriális anyagokat tartalmaznak, amelyek csak elfedik a szagokat, míg az izzadásgátló közvetlenül a verejtékezés folyamatát veszi célba.

2. Lehet, hogy ezen te is meglepődsz, de nincs különbség férfi és női dezodorok között.

A külön férfiaknak és külön nőknek készült dezodor pusztán marketingfogás. Csak a csomagolás és benne található illatosító az illat az egyetlen különbség.

3. Ha gyakran izzad a lábad, akkor ez sokszor kellemetlenséget tud okozni. A hónaljra alkalmazott dezodor megakadályozhatja a láb izzadását is.

Fújd a lábadra az illatszert, és hagyd megszáradni, mielőtt a cipőt vagy a zoknit felvennéd.

4. Mell alatti izzadás ellen

Az izzadásgátló nem csak a hónunk alatt hat. Ha nagyobb kebleid vannak, te is tapasztaltad már, milyen kellemetlen, ha még a melled alatt is izzadsz: kend be reggel egy kis izzadásgátlóval!

5. Semmi sem bosszantóbb annál, mint amikor állandóan lecsúszik a napszemüveg az orrodról.

Az izzadságtól a napszemüveg is könnyen csúszóssá válik, és leesik, de ha dezodorral átkened a szárát, ki tudod védeni ezt a bosszantó bakit.

6. Lehet, hogy nem lesz rá alkalmad, hogy 2-3 naponta megmosd a hajad.

Nem lesz zsíros, ragadós, korpás a hajad, ha dezodorral enyhén bekened a fejbőrőd. Ez megvédi majd a fejbőrt a túlzsirosodástól. Továbbá ha szeretsz sportolni, akkor kend be dezodorral a hajvonal mentén, és ez megakadályozza, hogy az izzadság a szemedbe follyon!

7. A ruhák elszíneződése ellen

Ha világos színű ruhába izzadsz bele, nagyon könnyen utolérhet a baj. Például úgy, ha az izzadt hátú fehér felsődben sokáig üldögélsz egy fekete fotelban, ami megfogja a ruha nyirkos hátát. Ha hajlamos vagy rá, hogy a hátad erősen izzad, érdemes lehet ide is fújni egy kis izzadásgátlót.

9. Szűk a nadrág?

A tapadós nadrágok eszméletlenül népszerűek, de mint a neve is mutatja: nagyon szűkek. Húzz egy dezodorcsíkot a bokádtól a combodig, és a nadrág könnyen felcsusszan.

10. Izzad a tenyered?

Nagyon kellemetlen kezet fognia annak, akinek jéghideg és izzadt a tenyere. Az érintettek 90 százalékának segít az ásványi só alapú dezodorok, izzadásgátló oldatok alkalmazása. Érdemes egy kis dezodort fújni a tenyeredre, így száraz marad a tenyered.

11. Pattanások ellen

Nem csak szagtalanít, de a pattanások és mitesszerek ellen is jó. Fújd be vele a problémás bőrfelületet, mert az izzadásgátló összetevő a bőrt is tisztítja.

12. Összeérnek a combjaid?

Nyáron gyakori, hogy a combok összeérnek, megizzadnak, és sebesre dörzsölődnek. A reggeli zuhany után egyszerűen ked be ezt a területet dezodorral, mielőtt felöltöznél várd meg, amíg megszárad. Ezt a módszert naponta két-három alkalommal megismételheted, az állandó védelem érdekében!

13. Szükségszerű szellőztetni a gardróbszekrényt, de ez nem minden esetben oldja meg a problémát!

Ahhoz, hogy megszabadulj a dohos, kellemetlen szagoktól, vedd le a dezodor fedelét és tedd be a szekrénybe. Néhány órán belül az teret friss illat fogja uralni.

14. Vízhólyag ellen

A cipők sokszor azért törik fel a lábunkat, mert beleizzadtunk, és a nyirkos anyag odatapad a bőrhöz. Ha befújod a lábad, azzal megelőzheted a lábizzadást és így a vízhólyagok kialakulásának esélyét is csökkentheted.

15. Mellbimbóvédő

Főként azok a férfiak, akik szeretnek szaladni, ismerik a mellbimbó vérzést, amelyet a szűk ruházat és a surlódás okoz. Egy kis dezodor alkalmazásával ezen a területen, elkerülhető ez a fájdalmas sérülés.

16. Csillogó arcbőr?

Finom matt bőrre vágyik? Hogy megszüntesse a csillogást, még sminkelés előtt az ujja segítségével kenje be az arcát (a szeme alatt, az orrát és a homlokát) dezodorral.

17. Nyikorog az ajtó?

Szüntesse meg az irritáló hangot: kenje be a dezodorral a zsanérokat. Ha más megoldást keresne, a gyertya és a WD-40 is segít.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?