5 dolog, amit az emberek megbánnak haláluk előtt… de már nem tehetnek semmit…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Sok évnyi munka után, Bronnie Ware úgy érezte, hogy még igazából semmilyen hasznosat nem csinált és ez nagyon zavarta a lelkét. A lány végül úgy döntött, hogy a végstádiumban lévő betegeken próbál segíteni és végül sok éván át palliatív ellátásban dolgozott. Néhány évvel később összeállított egy listát az 5 leggyakoribb problémáról, amit az emberek megbántak a haláluk előtti pillanatban.

A lista nagyon népszerű lett az egész világon, a main napon megosztjuk veletek is, hiszen olyan dolgokról van szó, amit mindannyiunknak szem előtt kell tartani. Annak ellenére, hogy nehéz erre gondolni, de ezek kulcsfontosságúak ha boldogan szeretnénk élni a jelenben!

1. Bárcsak lett volna elég bátorságom, hogy ne mások elvárásai szerint éljek.

“Ez volt, amit a legtöbb ember megbánt. Amikor az emberek rádöbbennek, hogy életük majdnem véget ért, és visszatekintenek a múltba, akkor rádöbbennek, hogy rengeteg álmot nem váltottak valóra. A legtöbb embernek életük végéig sem sikerült megvalósítaniuk álmaikat, mert mások döntései alapján élték le életüket, vagy helytelen döntéseket hoztak az életben.

2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan keményen.

“A legtöbb férfi élete végén megbánja, hogy túl sokat dolgozott. Az idő gyorsan elrepült, és kevés időt töltött a házastársával, a gyermekekkel. A nők esetében is így van, de a legtöbb idős höly akiket megkérdeztem, nem volt családfenntartó. Az összes férfi, akit én ápoltam mélyen megbánta, hogy túl sok időt szentelt a munkára.

3. Bárcsak lett volna bátorságom kifejezni az érzéseimet.

“Sok ember elfojtja érzéseit, annak érdekében, hogy békességben éljen másokkal. Egy idő után ez óriási gátat képez és soha senki nem tudja meg, hogy kik ők valójában. Sok esetben az elfojtott érzések, keserűség, harag végül súlyos betegséghez vezettek.

4. Bárcsak többet ápoltam volna kapcsolataimat a barátaimmal

“Gyakran előfordul, hogy a sok munka, a megvalósítások, a haszonlesés, anyagiasság és mohóság teljesen elveszi az időnket, és a kapcsolataink róvására megy, hiszen nem tudunk megfelelő időt szakítani a régi barátokra, ismerősökre, rokonokra. Az évek gyorsan elillannak és lehet, hogy már késő lesz mire rádöbbenünk, hogy a családtagjaink kihaltak és már a barátaink sincsenek mellettünk.

5. Bárcsak több boldogságban lett volna részem

“Ez egy nagyon gyakori eset. Sokan észre sem veszik, hogy a boldogság egy választás. Sokan megrögzött szokásokkal, gondolkodásmóddal élik le életüket, félnek a változtatástól és úgy tesznek, mintha így boldogak lennének, közben titokban ők is vágynak az új dolgokra. Ostobaság elszalasztani minden percet!

Ezek nagy igazságok, szép tanácsok bár egy kicsit neház erre gondolni. Képzeld magad az ők helyébe azonban te elkerülheted, hogy ne kövesd el ugyanezeket a hibákat! Oszd meg ezt az 5 pontot másokkal is, hogy mindenki időben emlékeztetve legyen!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?