20 kevésbé ismert tény 9/11-ről

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Az elsődleges célok atomerőművek voltak, de végül úgy döntöttek mégse. Az ok, hogy a folyamatok kontrollálatlanok lesznek.

t1 James Woods az események előtt 1 héttel, felhívta a légiutaskísérők figyelmét négy gyanúsan viselkedő férfira. De a személyzet egyszerűen vállat vont. Később az FBI szerint akár felderítők is lehettek.

t2 Betty Ann Ong telefonált a 11-es járatról. 11 percig beszélt, többek közt ő adta meg a gépeltérítők ülésszámát is.

t3

Ben Sliney 4000 járatot hozott le a földre, úgy hogy ez volt az első napja a munkahelyén, amikor sikertelen volt a landolás.
t4 100 millió dollár értékű tárgy, kincs, műremek veszett oda, köztük Pablo Picasso, Auguste Rodin munkái.

t5 The Lone Gunmen című sorozatban, 2001 Március 4.én leadtak egy részt, amelyben a WTC-nek vezetnek egy repülőt gépeltérítők. Egyesek szerint ez egy előre megszellőztetett esemény volt a film által, felhívás az érintetteknek, hogy be fog következni. A sorozatot elkaszálták.

t6 Ahmad Shah Massoud afgán katonai és politikai vezető már Áprilisban figyelmeztette Amerikát egy súlyos támadásra. Figyelmen kívül hagyták. A támadások előtt 2 nappal megölték.

t7 1993 február 26-án már történt egy terrortámadás az északi torony ellen. Egy teherautóba rejtett bomba robbant a parkoló szinten. 6 ember meghalt és sok volt a sérült, de a torony nem dőlt össze.

t8 Michael Jackson majdnem áldozat lett. Alvászavarai miatt (ami későbbi halálához vezetett) nem ment el egy találkozóra a WTC-be. Egyszerűen átaludta.

t9 1 hónappal a támadások előtt George W. Bush elnök kiadott egy bulletint amiben Bin Laden támadási tervéről ír. Konkrétan gépeltérítőket említ és New York városát.

t10 Aznap reggel a WTC-ben egy terrortámadást megvitató tárgyalás lett volna (Larry A. Silverstein és a befektetői testület tagjaival), de egy tag hiánya miatt elnapolták. Túlélték.

t11 Lt. Heather Penney és Kol Marc Sasseville pilóták szálltak fel, hogy megsemmisítsék erővel a még be nem csapódott Flight 93-as járatot. A gép lőszerrel való feltöltésére nem volt idő, mivel már 3 gép becsapódott, és sürgetett az idő. A parancs szerint önfeláldozással a 93-as járat pilótafülkéjének kellett volna hajtaniuk, ha más mód nem lett volna a terroresemény megakadályozására.

t12 1595 autó balesetet jelentettek aznap és másnap. Mindenki azt hitte ez is a támadás része. De csak egy áldozat volt.

t13 Sandler O’Neill & Partners bank 66 alkalmazottját vesztette el, később az árvák részére egy alapítványt hozott létre.

t14 A 9/11 Boatlift összefogás. Rengeteg hajós érezte úgy, hogy segítenie kell, és elindultak a Manhattan szigetre embereket szállítani. 500 ezer és 1 millió közötti utast vettek fel aznap és vittek biztonságba. Pontos adat nincs.

t15 The New York Times később minden áldozatról megjelentetett egy rövid életrajzot, megemlékezést.

t16 Steve Buscemi színész korábban Kis Itália negyedben (New York) tűzoltó volt. A terrortámadás napja után tiszteletből újból felvette az uniformist.

t17 1.4 millió tonna hulladék maradt a helyszínen, amit 110 ezer teherautó fuvarral szállítottak el.

t18 A támadás után a romok között kereső kutyák depressziósak lettek. Ugyanis olyan kevés túlélőt találtak, hogy ezt nagyfokú sikertelenségnek, kudarcnak élték meg. Nem tudták, hogy egy ekkora katasztrófa ilyen kevés túlélővel jár, de ők buzgón kerestek kifulladásig.

t19 400 tonna azbeszt került a levegőbe, és ez közel 400 ezer embert fenyeget, hogy rákos megbetegedésekben fognak szenvedni. 2040-ig várható az esetszámok növekedése.

t20

Forrás: keptelenseg.hu

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?