10 dolog, amit az angol királynő megtehet, de te nem!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Nagyon jó dolog lehet királynőnek lenni, hiszen vannak olyan dolgokat is megtehetnek, amit te el sem tudnál képzelni. Itt van néhány vicces dolog, amit az angol királynő megtehet:

kiralyno-fb

1. Nem köteles adót fizetni. Ennek ellenére, jelképesen mégis megteszi ezt 1992 óta, mert olyan jó fej.
2. Míg egy átlagos halandónak egy születésnapja van, az angol királynőnek ebből kettő is jutott. Az igazi születésnapja április 21-én van, de van egy hivatalos is, ami június egyik szombatja szokott lenni, hogy uralkodóhoz méltó nyári ünnepségben lehessen része.

3. Elhagyhatja az országot, és külföldre utazhat az útlevele nélkül. Ilyet még a királyi család többi tagja sem tehet.

4. Vezethet autót jogosítvány nélkül is. A királynőnek nincs szüksége jogsira, mivel minden ilyen dokumentumot az ő nevében állítanak ki, így nincs szüksége rá, hogy saját magát is meglepje vele. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is tud vezetni. A II. világháborúban ő ugyanis már teherautót vezetett, mi meg akkor sokan még “a fasorba se vóóótunk”. Nemcsak jogsira nincs szüksége, de a kocsijának rendszáma se kell, hogy legyen.

5. Hatalmában áll leváltani az egész ausztrál kormányt.

6. Saját költője van, aki jelenleg nem más, mint Carol Ann Duffy.

7. Saját egyháza is van, (bár ezt sokan tudják) Church of England névvel.

8. A Temze folyón lévő összes kacsa II. Erzsébet királynő tulajdona.

9. A Nagy-Britannia felségterületén lévő vizekben úszkáló összes delfin szintén a királynőé.

10. Végül, de nem utolsó sorban van egy saját bank automatája is, (nem tudni miért) a Buckingham-palota pincéjében. Ezt viszonylag kevesen mondhatják el magukról…

+1. A királynőt lehetetlen letartóztatni, ugyanis nem indulhat ellene büntető eljárás. Immunitást élvez. SŐT, arra sem lehet kényszeríteni, hogy bizonyítékot szolgáltasson be a bíróságon, ugyanis minden ilyen eljárás a mindenkori uralkodó nevében zajlik.

Forrás: hungliaonline

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?