VIGYÁZAT! Ha ilyent látsz az erdőben, hagyd el a helyet azonnal!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Jó tudni: Ha szeretsz sétálni az erdőben, akkor jó ha nyitott szemmel jársz. Óvatosan lépkedj, mert nagy az esély, hogy kígyóba botlasz, vagy mérges szömörcébe. De van valami, ami ennél is sokkal veszélyesebb…

Ez egy nagyon ijesztő látvány. Első pillantásra úgy tűnik, mintha egy halott ember keze lenne, vagy valakinek az ujjai kilátszana a földből. Valójában ez egy gombafajta, ami egy halott ember üszkösödő kezére emlékeztet. Ez a gombafajta lehet világos és sötét színű is, attól függően, hogy milyen évszakban vagyunk.

Ez a gombafajta az erdőkben a rothadó fatörzsek körül szereti leginkább. Nem mérgező, azonban fogyasztásra sem alkalmas, mivel húsa nagyon kemény és fás állagú.

Egyes országokban mégis előszeretettel fogyasztják, mert állítólag nagyon illatos gombafajta. Illatát valamilyen gyümölcshöz hasonlítják.

A gomba belseje fehér, és általában a nedves, mohás helyeken szereti leginkább. De ha nem mérgező, akkor miért veszélyes? Állítólag erős illata vonzza a vadállatokat és a mérges rovarokat, ezért jobb, ha minél hamarabb távozunk a környékről, mielőtt valamilyen váratlan és veszélyes állattal nem találkozunk!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?

Kérdések és válaszok - tedd fel első kérdésed!