Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves utakon, különböző sebességnél

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.

Az alábbi ábrán jól látható, hogyan néz ki a használt vagy új téligumi tapadási felülete vizes utakon. Ezeket a felvételeket egy speciáli videókamerával készítették és a teszt eredménye nagyon világos: minél nagyobb a sebesség és minél használtabb a gumiabroncs, annál kisebb a tapadási felület.

abroncs-fb

Ausztrál és Finn kutatók felmérése szerint a közuti balasetek 60%-át télen, a rossz gumiabroncsok okozzák. Minden hetedik balesetet a használt gumi okoz!

Emellett a balesetek több mint 30%-a amiatt történik, hogy a sofőrök nem az időjárásnak és évszaknak megfelelő gumiabroncsot használnak. A statisztikák szerint 13%-a a baleseteknek elkerülhető lenne, ha a gumiabroncsban mindig megfelelő nyomás lenne.

Nagyon fontos, hogy a járművezetők időben cseréljék le a kopott gumiabroncsot, hogy biztonságosabban közlekedhessenek. Ne csak magunkra gondoljunk, hanem másokra is! Higgyétek el, a minőségi gumiabroncs egy jó befektetés!

Balesetmentes utazást kívánunk! Osszátok meg másokkal is ezt a fontos információt! Többet ér egy emberélet, mint amennyit megspórolunk a használt gumival!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?