Igen ritka természeti jelenség: eltűnt az óceán, az Irma hurrikán beszívta

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Számos hír terjeng az Irma hurrikánról, annak erejéről, azonban ritka természeti jelenségnek lehetünk a szemtanúi, ugyanis a hurrikánnak köszönhetően, a óceánpartról eltűnt a víz.

Igen ritka természeti jelenség: eltűnt az óceán, az Irma hurrikán beszívta

A Twitteren @Piznack osztott meg egy videót a jelenségről, melyben leírja, hogy egyszerűen eltűnt a víz, eltűnt az óceán.

Vasárnap, az Országos Meteorológiai Szolgálat megerősítette a jelenséget. A Washington Post helyettese, Angela Fritz szerint a jelenség valódi, elő szokott fordulni igazán erős hurrikánok során. Hozzátette azt is, hogy az Irma annyira erős, hogy alapvetően egy ideig az óceán alakját is megváltoztathatja.

“A hurrikán közepében rendkívül alacsony a nyomás, így ennek következtében a vizet felszívja. Ez az alacsony nyomás lényegében egy szívó mechanizmus.” – mondta.

A Bahamák Meteorológiai Tanszék időjósa, Wayne Neely arra hívta fel a Long Island-i és Exuma-i lakosok figyelmét, hogy bár a víz visszahúzódott a strandokon, legyenek nagyon óvatosak, hiszen az óceán hamarosan visszanyeri formáját, ami erős hullámzásokat idéz majd elő.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?