Homokból épült világrekord. Amikor közelről megnézed, eláll tőle a lélegzeted!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Semmi sem jobb annál, mint a barátokkal sétálni a tengerparton, röplabdázni vagy homokvárat építeni. Míg egyesek csak puszta szórakozásból építenek mulatságos homokvárakat, de vannak olyan emberek is, akik hihetetlen magas szintre emlik a művészetnek ezt az ágát. Amikor a kreativitás és a tehetség találkoznak, szebbnél szebb alkotások születnek. Nemrégiben egy újabb világrekord született a homokformázás világában, ami teljesen meghalad minden képzeletet.

A projektben tízféle nemzetiségű homokszobrász vett részt Németországban, hogy megpróbálják létrehozni a lehetetlent. A csapat 19 profi szobrászból tevődött össze, akik egy óriási célt tűztek ki: szerették volna megalkotni a világ legnagyobb homokvárát.

A homokvár olyan híres látnivalókat tartalmaz, mint például a barceloniai Szent Család-templom (Sagrada Familia), a velencei Rialtó-híd, a gízai Nagy szfinx, a pisai ferde torony és Elvis Presley síremléke.

Nem ez volt az első alkalom, hogy ez a csapat megpróbálta megszerezni az első helyet a rekordok könyvében. Tavaly a csapatnak a rossz homok minősége miatt nem sikerült ezt megvalósítaniuk, az idén viszont egy nagyon finom fajta, kvarchomokot választottak.

Eugenia Kolot ukrán szobrászművész a Reuters hírügynökségnek ezt nyilatkozta: “Ez egy sokkal jobb minőségű homok, mint amit az előző kísérletezésünkben használtunk, de most az időjárás is kedvező volt és természetesen a tervezés is tökéletes volt.”

A homokvár 54,72 méter magas, és 4000 tonna homokot tartalmaz. A csapat végül megkapta a jól megérdemelt első helyet a Guiness Rekordok Könyvében.

A homokvár felépítése három hetet vett ígénybe.

Nem csoda, hogy ez a homokvár turisták ezreit vonzza a világ minden tájáról. Az óriási homokvár még szeptember végéig elérhető lesz a turisták számára Duisburg városában.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?