Ez itt egy élettelen lány feje… meghökkentem, amikor megláttam az egész testét!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Miután Michael Zajkov orosz művész, 2009-ben befejezte tanulmányait az egyetemen, részmunkaidős állást vállalt egy bábszínházban. A fiatal művész nagyon különleges tehetség! Fotorealisztikus babákat készít, amelyek úgy néznek ki, mintha életre keltek volna. Első munkáját 2010-ben fejezte be és szerte a világon lenyűgözte vele az embereket.

A munkálatot rajzolással kezdi. Ez az alapja mindennek. A cél, hogy a elettelen, mű babából egy olyan karaktert készítsen, ami annyira élethű, mintha lélegezne.

l1

Aztán következik a teste, a végtagjai. Mindennek pontosan úgy kell kinéznie, mint a valóságban.

l2

Szinte félelmetes, hogy milyen folyamatokon megy át a baba. Egyes részei a babának még a sütőbe is bekerül.

l3

A baba fejére különleges figyelmet fordít. Ez a legfontosabb és e legnehezebb. De még mindig csak egy átlagos babának néz ki. A művész különleges festékanyagokat használ, aztán alufóliával bevonja és kemencében szárítja.

l4

l5

Lenyűgöző, hogy milyen részletesen kidolgozza a kezeket is. Ha ránézel a kezére, akkor valóban azt gondolod, hogy egy élő ember.

l6

Aztán jöhet a haj, üveg szem, szempillák, szemöldök, amelyek hiper-realisztikus benyomást keltenek. Aki meglát egy ilyen babát, biztosan azt gondolja, hogy ez a kics lány valóban él.

l7

Miután minden testrész, ruházat és a cipő is elkészül, akkor össze lehet rakni. A képen látható baba, egy olyan ruhát fog viselni, ami az 1910-es években volt divatos. A ruha nemes anyagokból készült: selyem, batiszt és antik csipke. Az apró cipő pedig természetesen bőrből készült.

l8

És így néz ki a végeredmény. Egyszerűen csodálatos! Nehéz elhinni, hogy nem egy élő személy és hogy ezek a képek nem valódi emberek.

l9

l10

l11

Nehéz elhinni, hogy ilyen kicsik.

l12

Egyszerűen csodálatos! Annyira reális!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?