Az első randijukon észrevett valami furcsát a férfi kezén. Négy hónappal később a férfi bevallotta az igazságot az állapotáról.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Már az első randevún Steve és Hope Dezember tudták, hogy összetartoznak. Steve gyertyákat gyújtott a randin, ízletes ételeket főzött és romantikus zenét játszott a háttérben. Még azon az estén, 2011 elején, valami felkeltette Hope figyelmét: amikor Steve megpróbált kinyitni egy üveg bort, a kezei remegtek, és pillanatnyilag elveszítette az irányítást. Csak néhány másodpercig tartott, de nyilvánvaló volt, hogy nehéz volt a számára kinyitni egy palack bort.

Steve hasonló problémát már tapasztalt korábban is. Hét különböző orvosnál volt, hogy megtudja, mi okozza a tüneteket, de soha nem kapott választ. Négy hónappal az első randijuk után diagnosztizálták Steve állapotát. Mindössze 28 éves korában az orvosok felfedezték, hogy olyan betegségben szenved, amelyre nincs gyógymód: az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS), más néven Lou Gehrig-kór. Az ALS okai még ismeretlenek, de hatásai pusztítóak: támadja a gerincoszlop idegsejtjeit, ezáltal a beteg fokozatosan elveszíti a beszédkészséget, és a mozgás képességét. Hirtelen a jövő nagyon sötétnek tűnt Steve számára.

Két nappal a diagnózis megérkezése után Steve úgy döntött, nincs vesztegetni való idő. Kihívta sétálni Hope-ot, és elmagyarázta neki a betegségét. Miután sikerült megnyugtatnia, azt mondta Hope-nak: “Nem muszáj velem maradnod”. A válasz így szólt: “Nem megyek sehova.” Mindössze két hónappal később össze is házasodtak.

A fiatal pár úgy döntött, hogy a legtöbbet hozza ki, és amíg lehet, az együtt töltött időt utazással tölti. 2012-ben meglátogatták az Egyesült Államok egyes részeit, amely tökéletes nászútnak tűnt. Azonban 2013 januárjában Steve elvesztette beszédkészségét. A következő hónapokban több mint 30 kg-ot fogyott, kétszer majdnem meghalt. Hope nem tehetett semmit csak nézte, ahogy a férje állapota romlik napról napra. Nem csak, hogy Steve nem tudott beszélni, de később a lába is lebénult, és csak kerekesszékben tudott közlekedni. Végül az utazás lehetetlenné vált, és a házaspár hazatért.

Georgia-ban a dolgok nem javultak Steve számára. Külsőleg radikálisan megváltozott, riasztóan vékony lett, és már nem akarta vágni a haját és borotválkozni sem akart. “Amikor ránéztem, azt láttam, hogy jóképűbb, mint valaha, még mindig gyönyörű, már nem ragyog, de tetszik nekem” – mondta Hope.

Jelenleg Steve csak elektromos kerekes székben képes elhagyni az ágyát. Az ALS megbénította egész testét, de ez nem befolyásolta az elméjét. Szerencsére a technológia eddig olyan fejlett, hogy képes kommunikálni egy számítógépen keresztül, valamint szörfözni az interneten.

Hope feladta a terapeuta munkáját, hogy gondoskodjon a férjéről 24 órában. Együtt közösen megalapították a “Drive” -ot, amely Steve Hobbiját és az adománygyűjtést ötvözi, hogy megfizethesse az orvosi számláját. Steve festményeket fest és adományokra cseréli őket. Néhány festményét megtekintheted a “Drive” webhelyen.

Steve élete nem könnyű, de minden nap küzd, hogy életben maradjon abban a reményben, hogy megtalálják az ALS gyógymódját.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?