A spanyolok feltalálták a 100 %-ban önfenntartó házat… ilyenről álmodtam én is!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A mai világban a lakásvásárlás az egyik legnagyobb probléma. Sajnos nem mindenkinek kialakítania a saját otthonát. A házépítés rengeteg időbe és pénzbe kerül. Nemrég Madridban megtalálták a megoldást erre a problémára.

A jövő lakását, amely 15 nap alatt felépíthető, spanyolországban találták fel. Nevezetesen ennek az épületnek van egy óriási előnye: a lakás háromszor több energiát termel, mint amennyit fogyaszt. Tehát még egy kis jövedelmet is hozhat.

A tetőt napelemes panelek borítják, amelynek célja a napenergia kihasználása. Az épületet esővíztároló tartállyal is ellátták.

 

A lakás szerkezete fából és rétegelt lemezből és más környezetbarát anyagokból áll. Az ablakokat úgy tervezték, hogy elegendé fényt engedjen be a lakásba és a szellőző funkciója is megfelelő legyen. A sepciális gömb formának az a lényege, hogy az alapterületből keveset foglal el, azonban az épület belseje tágas, mivel a falak gömb formájukból fakadóan kiszélesednek.

A házat úgy tervezték, hogy a forró napsütésben is kellemes menedéket nyújtson. Egy ilyen lakást a legideálisabb a külvárosban felépíteni. A felépítéshez nem szükséges semmilyen drága anyagot használni, ezért viszonylag olcsón felépíthető. A lakás 75 négyzetméteres, tehát 4 fő számára nagyon kényelmes.

A “Fab Lab House” első díjat nyert egy európai versenyen, ahol öko-házak tervrajzát mutatták be. Reméljük, hogy hamarosan sok ember élvezni fogja ezeknek a lakásoknak az előnyeit.

Ha inspiráló ötletnek tartod ezt a gazdaságos lakást, akkor oszd meg barátaiddal a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?