A rendőrség FIGYELMEZTETI a Facebook felhasználókat, hogy HAGYJÁK ABBA a reakció gombok használatát… Ijesztő oka van!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A Facebook egy hatalmas vállalat, akinek Mark Zuckerberg a vezérigazgatója aki a kollégiumi szobából a világ leggazdagabb emberei közé nőtte ki magát. Vállalata évről évre egyre növekszik és úgy látszik, hogy hamarosan az egész világot uralni fogja. A szociális birodalma a hirdetésekből szerez bevételt, azonban a Belga Bűnöldőző Hatóság egy frissítést észlelt, ami megsérti a magánéletet.

Az elmúlt hónapban a Facebook a lájk gombot kibővítette a reakció gombokkal, de a rendőrség figyelmezteti a felhasználókat, hogy valójában mit takarnak ezek a gombok!

Az alábbiakban megtudhatod a részleteket – kétszer is gondold emg mielőtt rákkatintasz a “Tetszik” gombra!

Már mindenki tudja, hogy különféle módon lehet reagálni a bejegyzésekre. Már nem csak a lájk gombot lehet megnyomni.

f1

De lenne a rendőrség ez ellen? Semmi illegális nincs ebben.

f2

A rendőrség szerint ezzel megtámadták a magánéletet. A belga rendőrség nemrégiben közzétett egy cikket arról, hogy úgy vélik, hogy a reakció gombokkal igazából adatokat gyűjtenek a felhasználókról.

 

f3

 

Más szóval, a Facebooknak hátsó szándékai vannak. A cikk szerint az ikonok nem csak arra jók, hogy a felhasználók kifejezzék az érzéseiket, hanem ezzel segítik a Facebook hatékonyságát, hogy hatékonyabbá tegyék a hirdetésmegjelenést.

f4

 

Úgy vélik, hogy a hat gomb használata csak egy trükk. Azáltal, hogy az ikonok számát hatra korlátozták, hozzásegítik az embereket, hogy könnyebben kifejezzék gondolataikat, ami segíti az algoritmus hatékonyságát.

f5

 

Mindenki tudja, hogy a Facebook a hirdetések megjelenítéséből szerez bevételt, de miért zavarja ez a rendőrséget? A cikkben azt írták, hogy a reakció gombok segítenek a Facebooknak eldönteni, hogy hová helyezze el a hirdetést és a megfelelő időpontot is segít kiválasztani. Például ha jó a hangulatod, akkor sokkal fogékonyabb vagy bizonyos dolgokra.

f6

 

Szoval mit lehet tenni? A belga rendőrség csak arra szeretne figyelmeztetni, hogy legyünk óvatosak!

f7

 

Ez nagyon rosszul hangzik, de érdemes emiatt aggódni? Manapság az egész internet adatgyűjtésről szól és célzott reklámokról. Nem csak a Facebook, hanem az egész internet!

f8

 

Tehát mostmár rajtad áll, hogy használni fogod ezt a felhasználói élményt vagy sem.

f9

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?