A beszorult kardszárnyú delfin nem hagyta abba a sírást — majd egy idegen közeledik, és mindent rendbe hoz

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

A kardszárnyú delfinek (gyilkos bálna) mindig is különleges helyen álltak az állatbarátok szívében. Fenségesek, rendkívül intelligensek, egymással képesek kommunikálni, így koordinálni tudják a vadászatot.

A tápláléklánc csúcsán vannak — és minden szükséges eszközt felhasználnak, hogy a zsákmányukat elkapják. De néha hibáznak.

Nyilvánvalóan ez történt a brit kolumbiai parton, Kanadában egy gyilkos bálnával. De szerencsére néhány állat-szerelmes felfedezte, hogy mi történt és gyorsan cselekedett.

2015 nyarán a Hartley-öböl partjainál sziklák közé ragadt egy gyilkos bálna, miután a dagály kisodorta.

A sziklák élesek voltak és nem tudott mozogni. És ahogy az órák teltek, a helyzet romlott és rosszabb lett.

Az állat nem hagyta abba a sírást.

De szerencsére egy férfi meghallotta, mielőtt késő lett volna.

Felhívott egy önkéntes csoportot, hogy jöjjenek az óriás emlőshöz.

Raktak rá takarót, hogy megóvják a naptól. Aztán tömlőket és vödröket használva vizet öntöttek rá, hogy megakadályozzák a kiszáradását.

A gyilkos bálna rájött, hogy az emberek nem fogják bántani.

“Először a lélegzése egy kicsit gyorsabb volt, de egy kis idő múlva azt hiszem, hogy tudta, hogy azért vagyunk ott, hogy segítsünk neki – mondta George Fisher, a megmentő.

Mivel a gyilkos bálna nagy volt, lehetetlen volt mozgatni. Még ha el is tudták volna húzni, a sziklák élesek voltak, és megvághatták volna.

Az egyetlen dolog, amit a megmentője tehetett, hogy nedvesen tartja és megvédte a naptól egészen addig, amíg a dagály visszajön újra.

Aztán nyolc óra múlva a gyilkos bálna végre szabadon tudott úszni!

A mentőcsapat ünnepelt, amikor az állat végre el tudott úszni. Micsoda hősök!

Néhány órára a bálnával maradtak, és ha nem cselekedtek volna gyorsan, akkor a gyilkos bálna meghalt volna, mielőtt a dagály visszatért volna.

“Mindannyian segítettünk ennek a bálnának, és nagyon szerencsésnek éreztük magunknak, hogy a bálna kapott egy második lehetőséget” – mondta a CBC-nek a kutató, Hermann Meuter, aki szintén segített a mentésben.

Nézd meg a csodálatos mentést itt:

Ezek a hősök valóban megérdemlik ünneplést. Ne felejtsd el megosztani a történetet a barátaiddal, akik szeretik az állatokat!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?