5 dolog a bankautomatákról, mobiltelefonról, autókról amit nem tudtál, pedig megmentheti az életed!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Bár nem tűnik valószínűnek, hogy az életben mindenkivel elő fog fordulni, hogy olyan helyzetbe kerül, amikor csak a mobiltelefonja, vagy a bankautomata vagy az autója mentheti meg az életét, de ennek ellenére jó, ha mindenki ismeri ezeket a trükköket.

Ezek az információk, amit ebben a cikkben bemutatunk, megmentheti az életét! Azonban sajnos, hogy az emberek 95%-a még soha nem hallott ezekről. Íme néhány trükk, ami segíthet a vészhelyzetben:

atm-fb

1. Ha arra kényszerítik, hogy vegyen ki pénzt a kártyáról.

Írja be a PIN-kódot fordított sorrendben!

Tehát, ha a PIN-kód 1254, akkor írjon 4521-et. A bankautomata így is kiadja a pénzt, azonban a rendszer automatikusan felismeri az Ön segélykiáltását és azonnal figyelmeztetik a rendőrséget. Ez a lehetőség létezik, de sajnos sokan nem tudják ezt.

2. Vészhelyzet esetén használha a mobiltelefonját

Bár hihetetlen, de a mobiltelefon életmentő lehet bizonyos helyzetekben. Megmutatjuk, hogyan lehet azonnal kapcsolatba lépni a rendőrséggel, mentővel, tűzoltóval stb., a világ bármely pontjáról.

Bizonyára mindenki tudja, hogy létezik egy egységes segélyhívó szám (112), amely a világ bármely pontjáról hívható. Ez a szám akkor is hívható, ha hálózaton kívül van. Ha vészhelyzetben van, akkor tárcsázza az 112 segélyhívó számot és a telefonja megkeresi az Ön tartózkodási helyén lévő összes elérhető hálózatot.

A telefon képernyőjén ezután hamarosan megjelennek azok a segélyhívó számok, amelyek abban a térségben elérhetőek. Érdekes, hogy az 112-őt akkor is hívhatja, ha a telefon billentyűzete le van zárva! Próbálja csak ki!

3. Ha bezárta a kulcsot az autóba.

Létezik egy egyszerű trükk, ami meg tudja oldani ezt a gyakori problémát. Ha bezárta a kulcsot az autóba, és van egy pótkulcs otthon, akkor tegye a következőt:

Tartsa a mobiltelefonját körülbelül fél méterre az autó ajtajától és hívjon fel valakit az otthonában, aki kezébe veheti a kulcsot. Ennek a személynek közel kell tartania a telefonját a kulcshoz, majd nyomja meg az ajtónyitó gombot. Az autó ajtaja máris nyitva van! A távolság nem számít. A lényeg, hogy hívjon fel valakit, akinek van pótkulcsa.

4. Ha merül le a mobiltelefon akkumulátorja

A Nokia telefonokban van egy tartalék akkumulátor. Annak érdekében, hogy aktiválja a tartalék akkumulátort, írja be a telefonba a *#3370-es kódot és a telefonja ismét 50%-ra feltöltődik. A tartalék akkumulátor a következő töltésnél ismét feltöltődik.

5. Ha valaki ellopja a mobiltelefonját

Elsősorban ismernie kell telefonja széria számát. Ahhoz, hogy ezt megtudja, írja be a *#06# kódot és a képernyőn meg fog jelenni egy 15 jegyű szám. Ez az ön telefonjának az egyedi széria száma. Írja le ezt a számot, és tartsa biztonságos helyen!

Ha a telefonját ellopják, hívja fel a szolgáltatót és diktálja le nekik ezt a számot és blokkolni fogják a telefont, ami teljesen használhatatlan lesz, még akkor is, ha a tolvaj már kicserélte a SIM kártyát. Sajnos a telefont már nem tudja visszaszerezni, de legalább a tolvaj nem tudja használni. Ha mindenki ismeri a trükköt és ezt teszi, akkor a mobiltelefon lopások száma lényegesen csökkenni fog!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?