23 évesen halt meg, de 360 ember életét sikerült megmentenie…

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Ez az eset 1986 szeptember 5-én történt Karachi-ban, egy Pakisztánban. Egy rdikális iszlamista csoport megtámadta a “Pan American” (Amerikai Egyesült Államok) légitársaság egyik járatát. A terrortámadás következtében több száz ember vesztette volna életét. De Neerja Bhanot, a bátor stewardess megakadályozta ezt a szörnyűséget azzal, hogy habozás nélkül feláldozta a saját életét és ezzel megmentette az repülőgép utasait.
Neerja Mumbaiban végezte a középiskolát, majd modellként dolgozott, ezért már sokan megismerték. 1985 márciusában a szülők megállapodása által férjhez ment, de férje nem volt elégedett vele, ezért két hónap után elváltak. Ezután Neerja úgy döntött, hogy stewardess lesz a “Pan American” légitársaságnál.

m1

Neerja az utaskísérők főnöke volt a Pan Am. Flight 73-as járatán, amelyet 1986. szeptember 5-én négy fegyveres férfi el akart téríteni. A repülőgépen 361 utas volt és 19 személyzeti tag. A terroristák Ciprusba akarták terelni a gépet és követelni akarták, hogy bizonyos személyeket engedjenek szabadon a börtönből. Neerja azonnal reagált és sikerült időben értesítenie a pilótákat, akik elhagyták a repülőgép fedélzetét egy vészkijáraton.

m2

Korábban a terroristák lelőttek néhány amerikai utast, és azt tervezték, hogy minden amerikai állampolgárt meg fognak ölni a repülőgépen. De a bátor stewardess elrejtett minden dokumentumot, hogy a terroristák ne tudják azonosítani az amerikaiakat.

m3

Neerja ezután az utasok után sietett, hogy megmense őket. A terroristák tüzet nyitottak és saját testével védelmezte a gyerkeket. Mielőtt meghalt a fiatal nőnek sikerült evakuálni a gépet és megmentette az utasokat. Apropó… az egyik gyerek, akit megmentett, pilóta lett!

m4

Neerja Bhanot a legmagasabb kitüntetést kappta hősiessége miatt, de sajnos a golyózáporban életét vesztette. Ő volt a legfiatalabb személy, aki ezt a kitüntetést megkapta. Oszd meg ezt a történetet másokkal is! Mindenki tanulhat ettől a bátor utaskísérőtől!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?