10 megdöbbentő ház, amit az építészek jól elrejtettek a szemünk elől

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Vannak pillanatok, amikor mindannyiunknak szüksége van egy kis magányra. Aztán becsukjuk a szemünket és eljutunk egy olyan helyre, ahol semmi sem zavarhatja meg a csendet, kivéve a falevelek zörgése.

Ma eljuttatunk 10 olyan helyre, ahol virtuálisan élvezheted a magányt. A következő házakat jól elrejtették a nyilvánosság elől.

10. LÖVÉSZÁROK HÁZ TEXASBAN, USA

2 méterre a föld alatt, ez a ház úgy néz ki, mint egy egyszerű lövészárok. Belül azonban minden megvan a kényelmes élethez, akár egy kis medence a kertben. Itt többet megtudhatsz erről az egyedülálló projektről.

9. BUNGALÓ A FENYŐFÁK ALATT, KANADA

A szokatlan tervezés és a zöld moha a tetőn segítenek abban, hogy ez a ház teljesen összefonódjon a tájjal. Itt részletesebben megnézheted a házat és annak belsejét.

8. HÁZAK EGY BEVÁSÁRLÓKÖZPONT TETEJÉN, HUNAN, KÍNA

4 millió ember városa, ahol ez a bevásárlóközpont épült, melynek tetejére házak épültek. A városban kevés a hely, ezért az építészeti megoldások néha egy kicsit szokatlanok. Az épületről további információ itt található.

7. CANYON KÚRIA UTAH, USA

Ez a ház 1986-ban épült egy házaspárnak, akinek az álma egy csendes hely volt. Itt megnézheted a hangulatos szobák fényképeit, és többet megtudhatsz erről a bizarr lakásról.

6. VALS VILLA, VALS, SVÁJC

A földalatti villa ötletének oka egy helyi törvény volt: a hatóságok megtiltották a magas épület felállítását, mivel ez eltakarná a tájat. Ezért az építész úgy döntött, hogy házat épít egy barlangba, amelyről itt tudhatsz meg többet.

5. CLIFF HÁZ COQUIMBO, CHILE

A tengeralattjáró ház két szinttel rendelkezik, amelyek közül az egyik földalatti. Teljes információ és több fotó itt található.

4. TÓ FAHÁZ HORDALAND, NORVÉGIA

Ennek a projektnek a fő célja a tájba való teljes integrálódás volt, és az építészek mindent megtettek ennek elérésében. Belső képeket és a ház részleteit itt találod.

 

3. SIVATAGI OÁZIS KALIFORNIÁBAN, USA

Ez a furcsa ház egy halom lehullott levélhez hasonlít távolról egy kaliforniai sivatagban. További képek itt találhatóak róla.

2. A MIRRORCUBE SZÁLLODA LAPPFÖLDÖN, SVÉDORSZÁG

Az épület külső falai üveggel vannak ellátva, és infravörös réteggel vannak bevonva, hogy a madarak akadályként felismerjék. A jelenlegi szobaárak és egyéb részletek itt találhatók.

1. PENTHOUSE EGY SZIKLÁBAN BEJRÚTBAN, LIBANON

Kezdetben senki nem hitt a sziklába épített ház ötletében, de a projekt sok potenciális befektetőt vonzott, miután a fotót feltöltötték az internetre. További részletek itt találhatók.

BÓNUSZ: CLIFF RETREAT PROJEKT

Annak ellenére, hogy a képzelőerőd talán már sugallná, de igen, ez csak egy Photoshoppolt kép, amit Alex Hogrefe (VisualizingArchitecture.com) készített.

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?