10 dolog a Földön, amire nincs logikus magyarázat

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Bolygónk történelme tele van rejtélyekkel. Egy élet sem elég ahhoz, hogy megértsük őket. A BuzzBlog ebben a cikkben megnyitja a világ titkainak ajtaját és megpróbáljuk megérteni ezeket, azonban nem nagyon sikerül.

1. A Mount Owen-i Moa.

Ez a több mint 3000 éves maradvány, egy nagyjából 500 éve kipusztult állat maradványa. Érthetetlen, hogyan maradhatott ilyen jó állapotban…

t1

2. Saksaywaman.

Az egymásra fölé épített sziklafalak Peruban találhatók. A sziklák úgy illeszkednek egymásra, hogy az illesztések között szinte egyáltalán nem találni rést. Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket…

t2

3. A Nap-kapu

A Stonhenge-hez hasonlóan erről az emlékműről sem tudjuk hogyan készült és mi célt szolgált. A Stonehenge-dzsel ellentétben, ez az emlékmű 3962 méterrel a tengerszint felett épült Bolíviában. A kapufélfa fölé vésett írás szerint, csillagászati célokat szolgált.

t3

4. A Longyou Járatok.

A Qin Dinasztia (Kr.e.212) idejére datált járatokat kézzel vájták a mélybe. Mivel azonban sem létezéséről, sem készítéséről nem találtak feljegyzést, így azt sem tudjuk, egyáltalán milyen célokat szolgált.

t4

5. Egy befejezetlen Obeliszk

A hatalmas obeliszket egyenesen a sziklából vájták ki, de amikor az első repedések megjelentek a sziklatesten, félbehagyták a munkálatokat. Az obeliszk tanulmányozásával talán közelebb juthatunk Egyiptom építészeti titkainak megfejtéséhez…

t5

6. A Yonaguni emlékmű

Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve. Bár a tény, hogy a legtöbb szöge derékszög és a felszíne teljesen sima sok kérdést vet fel…

t6

7. Mohendzsodáro városa, más néven a “halottak dombja” (Pakisztán)

Az Indus-völgyi civilizáció egyik legnagyobb és legszervezettebb városának romja. A régészek azt állítják, hogy a város teljesen elpusztult. Senki sem tudja pontosan hogyan történt, és hová menekült a város lakossága.

t7

8. L`ANS-O-MEDOUZ városa Kanadában

Ezt a várost a vikingek építették 1000 évvel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy valójában a vikingek fedezték fel Amerikát, és nem Kolombusz!

t8

9. Kőkorszaki alagutak

Egész Európa tereletén léteznek kőkorszaki alagutak, Skóciától egész Törökországig. Ezek azt mutatják, hogy az ókorban élő emberek nemcsak vadászattal és gyűjtögetéssel foglalkoztak. Azonban még ma sem egyértelmű, hogy mire használták ezeket az alagutakat.

t9

10. Costa Rica-i kőgolyók

Több száz golyó található a területen. Átmérőjük 3 centimétertől akár 3 méterig is terjedhet. Senki sem tudja, hogyan csiszolták őket tökéletes gömb alakúra, (figyelembe véve a súlyukat) emellett, még az sem teljesen tiszta, mire használták őket.

t10

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg a Facebook-on!

↓↓↓ Mások most nézik...nézd meg Te is! ↓↓↓
Betöltés

Mi a véleményed?